Zonnepanelen schoonmaken

Voor het schoonmaken van uw zonnepanelen kunt u ook bij ons terecht. Het periodiek laten schoonmaken van de zonnepanelen is erg nuttig omdat deze in de loop van tijd vuil kunnen worden en daardoor minder energie opwekken. Vaak wordt er gezegd dat dat het niet nodig is om de zonnepanelen schoon te maken omdat ze toch weer schoon regenen. Uiteraard helpt de regen zeker om de panelen schoner te houden maar ook de de auto moet gewassen worden en de ramen moeten van tijd tot tijd worden gelapt dus echt schoon worden de panelen niet door de regen.
Wij komen 1x per 2 jaar langs om al uw zonnepanelen schoon te maken zodat er geen opbrengstverlies is. Uiteraard kunnen we vaker langskomen als dat gewenst is maar normaal gesproken is dat niet nodig.
We willen natuurlijk ook niet dat u uiteindelijk meer betaald voor het reinigen van de zonnepanelen dan dat er aan opbrengst verlies is.

 

Het schoonmaken van de zonnepanelen doen wij met gewoon water in combinatie met een reinigingsmiddel en een speciale zachte borstel.

Wij maken de zonnepanelen nooit schoon als deze warm zijn, vanwege het temperatuurverschil zouden er dan namelijk microcracks in de panelen kunnen ontstaan en op termijn gaat het paneel daardoor minder presteren. Wij komen daarom altijd smorgens vroeg langs om de zonnepanelen schoon te maken.